Krievijā uzsāk cīņu pret auto blogeriem

Tiesa bloķējusi trīs auto blogeru Instagram kontus, kuros tika atklāti video ar braukšanu bez numuriem un ātruma sacensības ielās.

Pēc skaļi izskanējušās blogera Saida Gubdenska avārijas ar divu cilvēku nāvi, Taganskas rajona tiesa bloķējusi trīs Krievijā populāru auto blogeru Instagram kontus, kuros to īpašnieki bija ievietojuši materiālus, kuros demonstrē braukšanu bez numura zīmēm, kā arī piedalīšanos nelegālās ielu ātrumsacensības.

Kā raksta izdevums Motor.ru, atsaucoties uz Metropoles prokuratūras preses dienesta informāciju, šādu datu publiskošana var provocēt administratīvo pārkāpumu izdarīšanu, kā arī rada “tiešus draudus valsts drošībai, satiksmes dalībnieku dzīvībai un veselībai”.

RBC, atsaucoties uz avotu Iekšlietu ministrijā, precizē, ka runa ir par FEROMON666 Instagram kontu ar 55,1 tūkstoti abonentu, THE TOTAL GOSHA ar 459 tūkstošiem abonentu un Alana Jeniļejeva kontu ar 2,1 miljonu abonentu.

Aktīvas darbības no likumdevēju puses sākās nedēļu pēc avārijas, kas 20.novembrī notika galvaspilsētas Kutuzova prospektā. Blogera Saida Gubdenska vadītā sporta automašīna BMW M4 iebrauca pretimbraucošajā joslā, kur sadūrās ar Mercedes-Benz un Volvo. Bojā gāja vadītājs un viņa pasažieris, Dagestānas Automobiļu un motociklu sporta federācijas prezidents Zaurs Ibragimovs. Nākamajā dienā nositās divi blogeri Dagestānā, kas cenšoties uzņemt viņuprāt efektīgu braukšanu ar Lada, ietriecās apgaismes stabā.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.