Lincoln atgriež dzīvē sedanu Zephyr (+ FOTO)

Ford luksuss zīmols Lincoln Guandžou motoršovā ieradies ar sedanu Zephyr, kas izstrādāts Ķīnas tirgum un citur pasaulē netiks piedāvāts.

Nosaukumu Zephyr Lincoln izmanto jau trešo reizi savā vēsturē – pirmoreiz tas notika 30. un 40.gados, otro reizi – 2005.gadā, kad tikai gadu vēlāk pārtapa par MKZ. 2022.gada pirmajos mēnešos tas ar šādu nosaukumu pie pircējiem dosies trešo reizi, turklāt kļūstot par pirmo Lincoln, kas tiks ražots Ķīnas-ASV kopuzņēmumā Changan Ford.

 Mūsdienu Zephyr pamatā platforma ar šķērsām novietotu dzinēju, priekšējo riteņu piedziņu, MacPherson statņiem priekšā un daudzsviru piekari aizmugurē. Automašīnas garums ir 4982 mm, tas ir 1865 mm plats un apveltīts ar 2930 mm garenbāzi .

Motoru piedāvājumā pagaidām tikai divlitru EcoBoost  turbo benzīna agregāts, kas attīsta 246 Zs un darbojas kopā ar astoņu pakāpju automātisko kārbu. Vēlāk tiek solīta versija ar uzlādējamo hibrīdiekārtu. Automašīna tiks piedāvāta „parastajā” un „sporta” versijā. Pēdējā atšķirsies ar savādāku bamperi un gaisa pievadiem.

Zephyr ir ieslīpi priekšējie lukturi, kurus savieno diožu līnija, pie radiatora restes piestiprināts Lincoln logotips, kas ir diožu izgaismots, tāpat kā no drukātiem burtiem veidotais Lincoln uzraksts aizmugurē.

Salonā ir 12,3 collu mērinstrumenti un 27 collu multimediju ekrāns, divspieķu stūre ar funkciju pogām, automātiskās kārbas vadības bloks ar režīmu pogām.

Pārdošanā mūsdienu Zephyr nonāks 2022.gada pirmajā ceturksnī un maksās no 40 līdz 54 tūksošiem dolāru atkarībā no versijas.

Foto: Lincoln

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.