Lancia – no 2024.gada arī Eiropas tirgum

Savulaik slavenā itāļu marka pašlaik pārstāvēta tikai ar vienu modeli un tikai pašmāju tirgū. Līdz 2024.gadam situācija mainīsies.

PSA un FCA koncernu apvienošanās autogigantā Stellantis nāks par labu pašlaik ne tos labākos gadus baudošajai itāļu markai Lancia. Uzņēmuma izpilddirektors Luka Napolitano apstiprinājis, ka no 2024.gada Lancia atgriežas Eiropas tirgū, turklāt uzreiz ar trim modeļiem.

Viens no tiem ir pašlaik vienīgais Lancia modelis Ypsilon, kas līdz 2024.gada sagaidīs jauno paaudzi un tiks piedāvāts ar iekšdedzes motoriem un elektriskā versijā, otrs modelis pašmāju un Eiropas tirgum būs krosovers, bet trešais – kompakts hečbeks. Atgriezīsies arī leģendārais no 80.gadu rallija sacīkstēm pazīstamais Delta, tiesa – ne ātrāk par 2026.gadu. 

Plānots, ka Lancia automobiļus no 2024.gada eksportēs uz Austriju, Beļģiju, Franciju, Vāciju un Spāniju, bet piegādes Lielbritānijas tirgum plānotas 2025. gadā.

Napolitano uzsver, ka Lancia automobiļi atbildīs Premium segmenta statusam un līdz 2026.gada pārkārtosies uz elektrisko piedziņu.

Foto: Ekrānbilde no Twitter/hashtag/Lancia

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.