3,7 metri pilsētas satiksmei – Toyota prezentē krosoveru Aygo X (+ FOTO)

Toyota iepazīstinājusi ar pilsētas auto Aygo jaunās paaudzes modeli, kas saskaņā ar pašreizējās modes tradīcijām pārtapis par krosoveru ar tādu pašu pielietojumu.

Jaunais nosaukums skan Aygo X, taču pielietojums nemainās – tas joprojām paredzēts pilsētas satiksmei, lai gan tagad lepni saucas par krosoveru un garumam pielicis veselus 23,5 cm, sasniedzot 3,7 metrus.

Augstuma pieaugums par 5 cm panākts pārejot no 15 uz 17 collu riteņiem, taču klīrenss šo manipulāciju rezultātā palielinājies vien par 11 mm.

Veidojot jauno modeli Toyota izmantojusi TNGA GA-B platformas vienkāršāko versiju ar siju un trumuļa bremzēm aizmugurē, taču tagad japāņu mazauto ir diožu gaismas priekšā un aizmugurē, 231-829 litru bagāžas nodalījums, atkarībā no versijas 940-1015 kg svars un 420 kg kravnesība. Kompaktie izmēri ļauj apgriezties 9,4 metros (ārējais ritenis), iespējams pasūtīt visnotaļ skanīgu 300 vatu JBL audio sistēmu un noņemamu auduma jumtu, bet adaptīvā kruīzkontrole, automātiskās bremzes ar gājēju atpazīšanu, joslas uzturētājs un septiņi gaisa spilveni būs jau pamata aprīkojumā. Multimediju iekārta ar 9 collu ekrānu „no rūpnīcas” tikai dārgākajai komplektācijai.

Motoru piedāvājumā jau zināmais 1,0 litru trīscilindru agregāts ar 71 ZS un 93 Nm, kas piedzen priekšējos riteņus nodrošinot 156 km/h maksimālo ātrumu un paātrinājumu līdz simtam 15,8 sekundēs, ja to kombinē ar 5MK. Izvēloties CVT variatoru maksimālais ātrums nepārsniegs 151 km/h.  Pirmajā gadījumā degvielas patēriņš būs 4,7 litri uz 100 km, otrā – 4,9.

Krosovera ražošana sāksies decembrī. Vācu mediji ziņo, ka bāzes modeļa cena būs 10 000 eiro.

Foto: Toyota Media

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.