Dzimusi pirmā trīs miljonus vērtā „Valkīra” (+ FOTO)

Britu sportisko luksuss automobiļu ražotājs Aston Martin samontējis pirmo hiperauto Valkyrie eksemplāru, kas drīzumā nonāks sava pircēja garāžā.

Pirmais Valkyrie prototips tika parādīts jau 2016.gadā, taču dažādi apstākļi, tostarp īpašnieku un personāla maiņa, tiesvedība un krīze pašu uzņēmumā, neskaitot vispārzināmās problēmas ar vīrusu, piegādēm un mikroshēmām, lika ieviest korekcijas iepriekš plānotajos termiņos.

Valkyrie ir apgādāts ar hibrīdsistēmu, kurā atmosfēriskais 6,5 litru V12 dzinējs, kas izstrādāts sadarbībā ar britu uzņēmumu Cosworth, elektromotors un baterija, ko piegādā horvātu kompānija Rimac. Komplektā arī Ricardo 7 pakāpju robotizētā pārnesumkārba, kurā integrēts jau pieminētais elektromotors. Sistēmas kopējā jauda ir 1155 zirgspēki.

Briti vēl nav atklājuši superhibrīda dinamiskās īpašības, taču zināms, ka Valkyrie tiks izlaista vien 150 eksemplāru skaitā, no kuriem katrs klientiem izmaksās vismaz trīs miljonus dolāru.

Pēc tam, kad beigsies kupejas ražošana, 2022. gada beigās to nomainīs Valkyrie Spider rodsters, kas būs vēl ekskluzīvāks, jo eksemplāru skaits būs vien 85.

Foto: Aston Martin

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.