Volkswagen iepazīstina ar elektrisko krosoveru ID.5

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen publicējis attēlus un informāciju par jauno elektriskās piedziņas modeli ID.5, kuram būs arī sportiskā modifikācija GTX.

ID.5 ir krosovers ar kupejas tipa virsbūvi un sportiskāku izskatu. Mezglus un agregātus tas dala ar ID.4, taču apveltīts ar labāku aerodinamiskās pretestības koeficientu (0.26) un būs pieejams trīs modifikācijas: Pro, Pro Performance un GTX.

Pirmā versija ir aprīkota ar vienu 174 Zs elektromotoru uz aizmugurējās ass, bet otrā gadījumā agregāta jauda ir palielināta līdz 204 zirgspēkiem. 100 km/h tās sasniedz attiecīgi 10,4 un 8,4 sekundēs, bet maksimālais ātrums abos gadījumos ir 160 km stundā. Ražotāja izziņotā jaudas rezerve bez akumulatora papildu uzlādes ir 520 kilometri.

Sportiskais variants GTX ir aprīkots ar diviem elektromotoriem (pa vienam uz katras ass), nodrošinot visu riteņu piedziņu. Dzinēji, kas nodrošina kopējo jaudu 300 ZS, ļauj krosoveram paātrināties līdz 100 km/h 6,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums šajā gadījumā ir 180 km stundā. Smagākā konstrukcija atstāj ietekmi uz sniedzamību, tādēļ GTX nobraukums līdz atkārtotai uzlādei būs aptuveni 480 km.

Jāatceras, ka GTX abreviatūra tiks piešķirta Volkswagen sportiskāko un jaudīgāko elektromobiļu modifikācijām, līdzīgi kā tas bija ar iekšdedzes un hibrīda GTI, GTD un GTE versijām.

Pārdošanā ID.5 nonāks 2022.gada pavasarī, konkurējot ar tādiem elektroautomobiļiem kā Kia EV6 un Audi Q4 e-tron Sportback.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.