Škoda aptur darbu divās Čehijas rūpnīcās

Tie paši apstākļi, kas ievieš korekcijas praktiski visu pasaules autoražotāju plānos, likuši pārvērtēt arī Škoda darbību.

Volkswagen meitasuzņēmums Škoda paziņojis, ka aptur darbu divās Čehijas rūpnīcās, atstājot darbībā vien vienu konveijeru Kvasinā.

Ražotājs skaidro, ka tas ir piespiedu pasākums, ko izraisījis mikroshēmu un citu sastāvdaļu trūkums. Ja situācija Āzijā neuzlabosies, tad ražotnes var palikt slēgtas pat līdz gada beigām.

Kopš pirmdienas Škoda ir slēgusi divas no trim rūpnīcām Čehijā. Tā ir uzņēmuma galvenā ražotne Mlada Boleslavā (izgatavo Fabia, Kamiq, Scala, Karoq, Octavia un Enyaq iV), kā arī ātrumkārbu ražotne Vhrlabí, kur top DSG kārbas visai Volkswagen grupai. Daļēji darbojas tikai rūpnīca Kvasinā (Superb, Karoq un Kodiaq). Lielākā daļa darbinieku tagad atpūšas mājās, saglabājot 85 % no algas.

Škoda rūpnīcu darbības apturēšana ir nopietns trieciens Čehijas ekonomikai, turklāt nekas neliecina, ka problēmas ar piegādēm izdosies ātri atrisināt. To apliecina arī eksperti, kas mikroshēmu ražošanas apjomu atgriešanos iepriekšējā līmenī sagaida vien 2022. gada otrajā pusē.

Škoda rūpnīcās Čehijā strādā aptuveni 180 tūkstoši cilvēku, bet visa autobūves rūpniecība valstī veido deviņus procentus no iekšzemes kopprodukta.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.