Vjetnamiešu Vinfast gatavojas izstādei Ziemeļamerikā

Vjetnamas Vinfast piedalīsies novembrī gaidāmajā Losandželosas autoizstādē. Āzijas autoražotājam ir arī plāni attiecībā uz Eiropu.

Pirmoreiz Vinfast par sevi lika runāt 2018.gadā, kad ar diviem, uz BMW tehniskās bāzes radītiem modeļiem ieradās Parīzes autoizstādē. Arī toreiz tika runāts par Eiropas tirgu, taču dažādu apstākļu dēļ plānos ieviesās korekcijas.

2021.gadā Vinfast gatavs tālākiem soļiem, citu zemju iekarošanu sākot ar Ziemeļameriku. Uz Losandželosu vjetnamieši ved divus krosoverus VF e35 un VF e36. Abiem ir elektriskā piedziņa un moderni elektroniskie palīgi, tostarp brīdinājums par izbraukšanu no savas joslas, brīdinājums par sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli, pilnībā automātiska stāvvietā novietošanas funkcija. Abiem arī multimediju iekārta ar balss vadību un virtuālo asistentu.

Zināms, ka vjetnamieši met acis arī uz Eiropas tirgu, tādēļ tiek pieļauts, ka Vinfast piedāvājums mūsu platuma grādos kļūs pieejams jau nākamgad.

Vinfast ir privāts uzņēmums, kas tika dibināts 2017.gadā. Haifongas pilsētā uzņēmējiem pieder rūpnīca, kas gadā izgatavo 250 000 automašīnu un pusmiljonu motorolleru.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.