Škoda Octavia ar cukurbiešu salonu (+ FOTO)

Čehijas autoražotājs Škoda izstrādājis jaunu ekomateriālu no cukurbietēm, ko izmantojis iekārtojot Octavia liftbeka salonu.

Škoda kopā ar Liberecas Tehnisko universitāti ir izstrādājusi jaunu ekomateriālu, kam iesniegusi patenta pieteikumu. Kā izejviela šim materiālam kalpo sasmalcinātas cukurbietes no kurām izgatavoti dažādi salona apdares elementi, piemēram, priekšējā paneļa vai durvju paneļu dekori.

Škoda uzskata, ka šādā veidā var dot pienesumu apkārtējās vides saudzēšanā, tā saucamās eko-pēdas samazināšanā un ilgtspējīgu ekoloģisku materiālu radīšanā.

Čehu autoražotājam jau ir pieredze līdzīgu materiālu izmantošanā, piemēram, ŠKODA ENYAQ iV Design Selection Lodge sēdekļu pārvalki ir izgatavoti no 30 % neapstrādātas vilnas, kas ir sertificēta saskaņā ar Woolmark Company stingrajām prasībām. Atlikušie 70 procenti auduma nāk no pārstrādātu PET pudeļu poliestera. Pārvalki piedāvā unikālu sajūtu un nodrošina komfortablu sēdēšanas klimatu. Škoda pievērš uzmanību arī īpaši ilgtspējīgai ādas ražošanai: Design Selection ecoSuite konjaka krāsas āda ir miecēta ar ekstraktu no olīvkoka lapām, nevis ķimikālijām.

Kopā ar jau minēto Liberecas Tehnisko universitāti norit darbs arī pie citu ekoloģiski iegūtu materiālu izpētes, piemēram, tiek pārbaudīts, kā nākotnē var tikt izmantoti tādi materiāli kā niedres, kokosriekstu šķiedra vai rīsu čaumalas.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.