Pirmos elektriskos Cadillac izpērk 19 minūtēs

Pirmos 1500 pilnībā elektriskā krosovera Lyriq eksemplārus klienti izpirkuši 19 minūšu laikā, ziņo Cadillac savā Twitter kontā.

Nepilnas divdesmit minūtes pēc tam, kad Cadillac bija uzsācis pieteikumu pieņemšanu no klientiem, kas vēlējās iegādāties elektrisko modeli Lyriq, ražotājs pārtrauca šo procesu paziņojot, ka visi 1500 automobiļi īpašajā Debut Edition izpildījumā jau ir rezervēti.

Lai varētu pieteikties Lyriq krosovera iegādei bija nepieciešams veikt iemaksu 100 dolāru apmērā, turklāt arī 60 000 dolāru sākumcena potenciālajiem pircējiem nebija šķērslis.

Cadillac Lyriq koncepts tika prezentēts 2020. gada vasarā, bet modeļa sērijveida versija debitēja 2021. gada pavasarī. Krosoveris radīts uz jaunas General Motors izstrādātas moduļu platformas, kas vēlāk veidos pamatu dažāda lieluma un klases elektromobiļiem.

Cadillac Lyriq aprīkots ar 345 Zs (440 Nm) elektromotoru, kas griež aizmugures ass riteņus, bet strāvas krājumus aptuveni 500 km uzglabā 100 kWh akumulators.

Akumulatora krājumus var papildināt, pateicoties īpašai 19,2 kW mājas sistēmai vai 190 kilovatu ātrās uzlādes sistēmai. Pēdējā gadījumā ik pēc 10 minūtēm gaitas rezerve pieaug par aptuveni 120 km.

Tiek solīts, ka regulāras piegādes klientiem sāksies 2022.gada otrajā ceturksnī.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/Cadillac/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.