Krievijas policija saņem pasaulē lēnāko policijas auto

Krievijas pilsētas Rostovas pie Donas policijas daļa saņēmusi divus elektriskos patruļauto, kuru maksimālais ātrums ir vien 30 kilometri stundā.

Rostovas pie Donas policijas autoparks papildināts ar diviem elektriskās piedziņas transportlīdzekļiem, kas tiks izmantoti patrulēšanai pilsētas parkos. Divvietīgajam patruļauto nav durvju, citādi diviem likumsargiem tajā īsti nebūtu vietas, toties ir vējstikls ar logu tīrītāju un uzrakstu “Policija” tā augšpusē, neliela kravas kaste un policijas bākugunis.

Policija saka, ka šīs automašīnas, kas darbojas ar baterijām, ir ļoti viegli vadāmas un ekspluatējamas. Spēkratu maksimālais ātrums ir 30 km / h, un gājēju zonās tiem ļaus pārvietoties ne ātrāk kā 12 km stundā.

2021. gada martā tika ziņots, ka Tulas mašīnbūves rūpnīcā (Tulamashzavod) tiek uzsākta jaunas policijas vajadzībām pielāgotas elektromobiļa Muravei modifikācijas ražošana.  

Šāds transportlīdzeklis aprīkots ar 5 zirgspēku elektromotoru un ar vienu uzlādi var nobraukt aptuveni 70 kilometrus. Maksimālais ātrums ir 20 km stundā. Muravei kravnesība ir viena tonna un tas var transportēt līdz pat deviņiem cilvēkiem.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/mvd_official

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.