Subaru laiž klajā jaunās paaudzes WRX (+ FOTO)

Japānas autobūves uzņēmums Subaru prezentējis sportiskā sedana WRX jaunās paaudzes modeli.

Subaru WRX pamatā tagad SGP (Subaru Global Platform), ko jau izmanto arī jaunie Outback un Impreza. Šāds risinājums ļāvis palielināt konstrukcijas stingrību, panāk vieglāku svaru un zemāku smaguma centru.

Savukārt motortelpā tagad uzlabots 2,4 litru motors, kas attīsta 275 Zs – par 3 Zs vairāk nekā iepriekš. Maksimālais griezes moments palicis bez izmaiņām – 350 Nm.

Dzinējs darbojas kopā ar Subaru patentēto simetrisko pilnpiedziņu un aktīvo vilces sadales sistēmu. Transmisiju izvēlē sešu pārnesumu manuālā kārba, kā arī variators ar astoņām virtuālām pakāpēm, kas tagad slēdzas par 30% ātrāk uz augšu un 50% ātrāk uz leju.

Jaunā modeļa izskats mainīts tikai niansēs, tajā pašā laikā panākot labāku aerodinamiskās pretestības koeficientu. WRX salons līdzinās Outback interjeram – arī šeit tiek izmantota multimediju sistēma ar 11,6 collu skārienekrānu un dažādām jaunām iespējām.

Pagaidām Subaru atklājis jaunā WRX Ziemeļamerikas versiju, kas pārdošanā nonāks 2022. gadā. Sportiskais sedans pasaules tirgum debitēs vēlāk.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.