BMW i Vision Circular būs pilnībā pārstrādājams (+ VIDEO)

BMW Minhenes IAA Mobility autoizstādē demonstrē konceptautomobili i Vision Circular, kas izgatavots no otrreizējām izejvielām, turklāt ir pilnībā pārstrādājams.

BMW stendā apskatāms i Vision Circular konceptautomobilis, kas ir bavāriešu vīzija par nākotnes transportu. Ražotājs domā, ka šāds transportlīdzeklis ielās varētu parādīties ap 2040.gadu. Tas ir kompakta izmēra pilsētas auto ar elektropiedziņu, ērti pieejamu salonu un futūristisku dizainu.

Galvenais tomēr ir šī automobiļa pienesums apkārtējai videi. Pirmkārt, tas izgatavots no otrreizējām izejvielām, otrkārt, tas ir pilnībā pārstrādājams pēc sava dzīves cikla beigām, ieskaitot enerģijas avotu, cietvielu akumulatoru, kuru BMW savu automobiļu konstrukcijās plāno ieviest no 2030.gada.

Automašīnas virsbūve ir izgatavota no pārstrādāta alumīnija, buferi – no pārstrādātas plastmasas. Virsbūves paneļi un citas detaļas ir savienotas ar auklām, kniedēm un citiem “gudriem” stiprinājumiem, kas ir izslēdz līmes izmantošanu. Elektromobiļa virsbūve nav krāsota – tā ir anodēta, iegūstot zeltainus bronzas nokrāsu, savukārt aizmugures paneļu zilais tonis panākts ar termisko apstrādi. Riepas izgatavotas no dabīgā kaučuka, stūre izprintēta ar 3D printeri no koka pulvera, bet informācija tiek iegūta uz vējstikla – ar projekcijas displeju palīdzību.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.