Volkswagen ID. Life – nākotnes krosovers par 20 000 eiro (+ FOTO)

IAA autoizstādē Minhenē Volkswagen demonstrē jaunu ID sērijas modeli – ID.Life, kas tirgū nonāks 2025.gadā un maksās aptuveni 20 000 eiro.

Volkswagen izlicis apskatei jaunu ID saimes modeli – par ID.3 mazāku automobili, ko paši dēvē par pilsētas auto ar krosovera raksturu. Ražotājs nav melojis – 4, 09 m garais automobilis apveltīts ar 190 mm klīrensu, bet uzbraukšanas/ nobraukšanas leņķis ir 26/37 grādi. Jaunais automobilis apveltīts ar visnotaļ ietilpīgu bagāžnieku (1285 l ar nolaistie sēdekļiem), 231 Zs elektromotoru, kas piedzen priekšējos riteņus, kā arī 57 kWh bateriju, kas var nodrošināt gaitas rezervi aptuveni 400 kilometriem.

Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h elektromobilis sasniedz 6,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 180 km/h. Izmantojot ātrās uzlādēšanas iekārtu tikai 10 minūšu laikā iespējams „uztankot” strāvas krājumu, kas pietiks 163 kilometriem.

ID.Life ir kantaināks nekā citi ID saimes produkti, komplektēts ar diožu lukturiem, izgaismotu zīmola emblēmu, dekoratīvo LED joslu zem pārsega (aizmugurē tā sarkana), kā arī lidmašīnai līdzīgu stūri un mērinstrumentu paneli, kas stiprinās tās centrā. Pasažieri var kavēt laiku izmantojot spēļu konsoli un paceļamu „kino ekrānu”, kas paslēpts priekšējā panelī.

Ārējos spoguļus aizvieto kameras un ekrāni, priekšējā sēdekļa atzveltni var pilnībā nolocīt, lai pielāgotu salonu, piemēram, atpūtai komfortablākos apstākļos, bet motora pārsegs un jumts izgatavots no pārstrādātām PET pudelēm.

Volkswagen šādu automobili sola 2025.gadā, turklāt par ļoti pievilcīgu cenu – 20 000 eiro bāzes versijai.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.