Mercedes-AMG piesaka pirmo pilnībā elektrisko modeli

Drīz pēc tam, kad atklātībai tika nodots Mercedes-AMG pirmais sērijveida hibrīds (GT S E Performance), vācu uzņēmums gatavs nodemonstrēt arī savu pirmo pilnībā elektrisko augstas veiktspējas modeli.

Nenosaucot sava jaunuma vārdu, ražotājs uzsvēris, ka pirmizrāde notiks IAA autoizstādē, kas darbu sāk 7.septembrī. Lai gan Mercedes-AMG vēl cenšas saglabāt intrigu, auto žurnālisti ir pārliecināti, ka jaunais modelis ir liftbeka EQS īpaši jaudīgā modifikācija, kas jau vairākkārt redzēta „auto spiegu” uzņemtajos attēlos.

Savukārt ražotāja publicētajā video tiek parādīti daži tehniskie parametri, tostarp jauda – 761 Zs, kas ir tikpat daudz, cik attīsta Porsche Taycan Turbo S. Atklāts arī paātrinājums no vietas līdz simtam – 3,4 sekundes, kas Mercedes-AMG tomēr neļaus konkurēt ar Taycan 2,8 sekundēm.

Toties saimes ietvaros elektriskajam Mercedes-AMG konkurentu nebūs – līdz šim jaudīgākais variants Mercedes-Benz EQS 580 4Matic (524 Zs) līdz simtam paātrinās 4,3 sekundēs, bet bāzes versija EQS 450+ (331 Zs) – tikai 6,2.

Vairāk par Mercedes-AMG jaunumu varēs uzzināt IAA Starptautiskajā autoizstādē, kas no Frankfurtes pārceļojusi uz Minheni.

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/MercedesBenz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.