ASV armija pamet desmitiem tūkstošu automobiļu

ASV karavīriem atstājot Afganistānu, Afganistānā nācās atstāt desmitiem tūkstošu armijas tehnikas, ieskaitot Ford Ranger pikapu un Humvee bruņumašīnu.

The Washington Post noskaidrojis, ka armijas rīcībā Afganistānā bija 76 000 transportlīdzekļu, tostarp 43 000 Ford Ranger pikapu, 22 000 Humvee apvidus auto un aptuveni 900 MRAP tipa bruņumašīnu. Amerikāņi aptuveni 70 procentus no visām ievestajām automašīnām nodeva vietējiem militārajiem spēkiem, pārējo – valsts policijas spēkiem.

Tiek uzskatīts, ka Afganistānas armijas un speciālo dienestu  apmācīšanai tika iztērēti 83 miljardi ASV dolāru, taču tēriņi izrādījās velti – pēc tam, kad tika pieņemts lēmums par ārvalstu spēku izvešanu no šīs valsts, talibi  izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, ieskaitot galvaspilsētu Kaulu.

Pēdējie amerikāņu karavīri Afganistānu pameta 30.augustā. Pirms evakuācijas pabeigšanas ASV militārpersonas padarīja nelietojamas 70 bruņumašīnas, 27 apvidus automašīnas Humwee un 73 lidmašīnas, kas atradās Kabulas lidostā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.