Pamestā Saab autosalonā atrod pilnīgi jaunu 9-5 Aero Turbo6 XWD (+ FOTO)

ASV, kādā jau 2017.gadā slēgtā Saab autosalonā atklāts markas flagmanis – pilnpiedziņas 9-5 Aero Turbo6 XWD sedans, kas nezināmu iemeslu dēļ atstāts tirdzniecības zālē.

Par neparasto notikumu raksta izdevums The Drive, kas atsaucas uz Facebook publicētajiem attēliem un entuziastu grupas informāciju. Minētais autosalons atrodas Aktonas pilsētā, Masačūsetsas štatā, tā saucamajā Saab ciematā (Saab Village)  un ir slēgts jau kopš 2017.gada. Kantainās formas ēka ar stikla paneļu sienām ir labi saglabājusies, bet tirdzniecības zālē joprojām gaida viens automobilis – markas flagmanis 9-5 Aero Turbo6 XWD.

Tas ir 300 Zs jaudīgs pilnpiedziņas luksuss sedans, kura 2,8 litru sešcilindru motors darbojas pārī ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Līdz ar sedanu Saab piedāvājumā savulaik bija arī līdzīga tehniskā pildījuma universāls.

Saab pārtrauca automašīnu ražošanu 2011.gadā. Gadu vēlāk bankrotējušās markas aktīvus iegādājās Zviedrijas un Ķīnas konsorcijs NEVS. 2016. gadā jaunie īpašnieki paziņoja, ka neražos automašīnas ar sākotnējo nosaukumu, jo visas zīmola un tā logotipa izmantošanas tiesības pieder aviācijas un kosmosa kompānijai Saab AB.

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/groups/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.