Volkswagen krosa kupeja ID.5 GTX debitēs septembrī

Septembrī gaidāmajā Minhenes autoizstādē Volkswagen nodemonstrēs ID.5 GTX – sportisku un elegantu elektriskās piedziņas modeli.

Lai saprastu, kas ir ID.5 GTX, jāatgādina, ka ID modeļu saimē Volkswagen iekļauj pilnībā elektriskus automobiļus, bet GT abreviatūru izmanto, lai apzīmētu savu modeļu jaudīgākās modifikācijas.

ID sērija aizsākās ar hečbeku ID.3, kam sekoja krosovers ID.4. Uz ID.4 bāzes tika izveidota sportiskāka veidola krosa-kupeja ID.5, kas tagad iegūs arī jaudīgo modifikāciju GTX.

ID.5 GTX pilnībā tiks atklāts septembrī gaidāmajā Minhenes autoizstādē, taču jau tagad zināms, ka automašīna iegūs divus elektromotorus – pa vienam pie katras ass. Spēka iekārtas kopējā jauda ir 300 Zs, bet 77 kWh litija jonu akumulatoru komplekts pilnpiedziņas automašīnai ļaus nobraukt aptuveni 500 kilometrus.

Dinamiskos raksturlielumus ražotājs vēl neatklāj, tādēļ atgādināsim, ka ID.4 GTX versija līdz simtam paātrinās 6,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 180 kilometriem stundā.

Volkswagen ID.5 GTX ražošana sāksies 2022. gadā.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.