Mercedes piesaka Citan furgoniņu

Mercedes-Benz paziņojis par kompaktā komerctransportlīdzekļa pirmizrādi, kas tiks sarīkota augusta beigās.

Vācu uzņēmums savā paziņojumā atklājis, ka jaunās paaudzes Citan savu pirmizrādi interneta tiešsaistē piedzīvos pēc mēneša – 25.augustā.

Ražotājs sola “viegli atpazīstamu izskatu, labu vadāmību, drošību un mūsdienīgas informācijas un izklaides iespējas, kā arī plašas bīdāmās durvis abās korpusa pusēs”.

Tāpat kā iepriekš, Mercedes-Benz Citan būs pieejams kā neliels preču piegādājumu furgons, kā arī pasažieru versijā Tourer. Turklāt modelis tiks piedāvāts gan ar standarta, gan ar pagarinātu riteņu bāzi.

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem jaunajam Mercedes-Benz Citan papildus klasiskajai versijai ar iekšdedzes motoriem būs versija ar pilnībā elektrisku spēkstaciju. Šādas automašīnas konceptu ar nosaukumu  EQT Mercedes parādīja 2021. gada maijā, atklājot, ka ar 101 Zs motoru aprīkotais spēkrats bez papildu uzlādes spēj nobraukt līdz 265 kilometriem.

Iepriekš kļuva zināms, ka Mercedes-Benz laika posmā no 2022. līdz 2030. gadam elektromobiļu izstrādē ieguldīs vairāk nekā 40 miljardus eiro. Jau pēc 2022. gada vācu zīmolam katrā segmentā būs pa vismaz vienam elektromobilim.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.