Paātrinātā tempā – Mercedes pāries uz elektrisko piedziņu

Līdz 2030.gadam Mercedes-Benz būs atteicies no lielākās daļas iekšdedzes motoru.

Kā ziņo izdevums Automotive News Europe, atsaucoties uz saviem avotiem, Mercedes  uzņēmuma jaunā attīstības stratēģija paredz paātrinātu pāreju uz elektrisko piedziņu, kā rezultātā zīmols plāno līdz 2030. gadam atteikties no lielākās daļas modeļu ar iekšdedzes motoru.

Jaunā plāna ieviešana būs atkarīga no konkrētiem tirgiem un atbilstošas ​​uzlādes infrastruktūras attīstības: ja valstī nav nepieciešamā elektrifikācijas līmeņa, Mercedes nepārtrauks ar benzīna un dīzeļdzinējiem aprīkotu automašīnu tirdzniecību, tomēr līdz šīs desmitgades beigām katram vācu zīmola modelim parādīsies elektriskā versija.

Šogad Mercedes jau ir prezentējis vairākus elektriskos transportlīdzekļus, tajā skaitā sērijveida EQA, EQB un EQS, kā arī modeļa EQT konceptu, savukārt Minhenes autoizstādē (2021.gada septembris) varētu debitēt elektriskais sedans EQE un, iespējams, elektrisko krosoveru flagmanis EQS.

Sagaidāms, ka 22. jūlijā koncerna Daimler vadītājs Ola Kallenius paziņos jaunās attīstības stratēģijas detaļas, paziņojot par vairāku jaunu elektrisko modeļu platformu un savas operētājsistēmas izstrādi. Visticamāk, ka šajā ziņojumā ietverts arī termiņš, līdz kuram vācu zīmols nolēmis atvadīties no automašīnām ar tradicionālajiem iekšdedzes dzinējiem.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.