2,5 sekundes līdz simtam – Aston Martin parāda Valhalla Concept (+ FOTO)

Aston Martin nodemonstrējis Valhalla konceptu, kas iezīmē ceļu jaunu sērijveida varenauto. 100 km/h šāda automašīna sasniedz 2,5 sekundēs.

Aston Martin atklājis, ka Valhalla koncepts aprīkots ar hibrīdiekārtu, kas attīsta 970 Zs. 750 Zs piegādā centrā iebūvēts četrlitru V8 benzīna motors, pārējo – divi elektromotori. Komplektā arī astoņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārba ar specifiskām E-funkcijām un pārnesumu pārslēgi pie stūres.

Pateicoties visiem agregātiem un 1000 Nm griezes momentam 100 km/h 1550 kg smagā automašīna sasniedz 2,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 330 km/h. Ražotājs atklāj, ka Valhalla sērijveida modelis spēs braukt arī elektriskā režīmā. Tiesa, ne visai tālu – vien līdz 15 kilometriem, turklāt maksimālais ātrums šajā gadījumā ierobežots līdz 130 km/h.

Valhalla aerodinamiku palīdzējuši noslīpēt britu F1 komandas sportisti Sebastians Fetels, Niko Hilkenbers un Lenss Strols un, ne velti – viens no Aston Martin mērķiem ir Nirburgringas trase, kas Valhalla būtu jāveic mazāk nekā sešas ar pusi minūtēs.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.