Vācijā plūdos 19 bojāgājušie (+ VIDEO)

Vācijā plūdos, kas izraisījušies spēcīgo lietavu rezultātā, vismaz 19 cilvēki zaudējuši dzīvību un vairāki desmiti pazuduši, ceturtdien pavēstīja amatpersonas.

Varasiestādes Eiskirhenes apgabalā,  kas atrodas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē Vācijas rietumos, pavēstīja, ka apstiprināti astoņi nāves gadījumi, kas ir saistīti ar plūdiem.

Glābšanas operācijas reģionā, kas atrodas uz dienvidrietumiem no Ķelnes, ir apgrūtinātas, jo pazuduši interneta un telefona sakari.

Policija Koblencā pavēstīja, ka četri cilvēki zaudējuši dzīvību Ārveilerā, bet vēl aptuveni 50 patvērušies uz ēku jumtiem, gaidot glābējus.

Naktī sešas mājas sabrukušas Šuldas ciemā.

“Mums ziņo par daudziem cilvēkiem, kas ir pazuduši,” apliecināja policija.

Ķelnē, Kāmenā un Vupertālē vēl četri cilvēki zaudējuši dzīvību ēkās, kur applūduši pagrabi.

Varasiestādes Reinas-Zīgas apgabalā, uz dienvidiem no Ķelnes, likušas evakuēties vairāku ciemu iedzīvotājiem, kas atrodas pie Šteinbahtalas ūdenskrātuves, bažījoties, ka aizsprosts var tikt pārrauts.

Trešdien viens ugunsdzēsējs noslīka glābšanas darbu laikā Altenā, bet vēl viens zaudēja dzīvību glābšanas operācijas laikā Verdolas spēkstacijā.

Ziemeļreinā-Vestfālenē daudzviet apturēta dzelzceļa satiksme.

Vācijas meteodienests DWD prognozē, ka ceturtdien lietavas mazināsies.

Spēcīgo lietavu rezultātā naktī pasliktinājusies plūdu situācija Beļģijas austrumos, kur viens cilvēks noslīcis un vēl viens pazudis.

Spēcīgās lietavas daudzviet Vācijas rietumdaļā nodarījušas postījumus īpašumiem, stihijas dēļ slēgti vairāki autoceļi, veikta iedzīvotāju masveida evakuācija.

Beļģijā vairākās pilsētās ūdens līmenis pakāpies līdz bezprecedenta atzīmēm, bet pilsētu centru ielas pārvērtušās upēs.

Arī daudzas šosejas applūdušas, bet valsts dienvidos un austrumos apturēta dzelzceļa satiksme.

Spēcīgas lietavas pieredzētas arī Nīderlandē un Francijas ziemeļaustrumos, kur stihijas dēļ evakuēti cilvēki un radušās nopietnas transporta problēmas.
 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.