Jaunākie EuroNCAP testi – Opel Mokka un Renault Kangoo tikai četras zvaigznes

Jaunākajos EuroCAP testos līdz piecu zvaigžņu vērtējumam neaizsniedzās ne kompaktais franču furgoniņš Renault Kangoo, ne vācu krosovera Opel Mokka otrās paaudzes modelis.

Mercedes-Benz GLA, elektriskais Mercedes EQA un spāņu sportiskās markas Cupra modelis Leon eksāmenu nokārtoja teicami, saņemot piecas zvaigznes, kamēr virsrakstā minētajiem kārotais rezultāts izpalika.

Renault Kangoo līdz piecām zvaigznēm pietrūka pavisam maz, taču franču furgoniņu iegāza sānu trieciena rezultāts. Uzslavu Kangoo saņem par aktīvajām drošības sistēmām, tostarp par automātisko bremžu sistēmu ar sadursmes izvairīšanās funkciju no auto, gājējiem un riteņbraucējiem kas testu laikā nostrādāja korekti.

Opel Mokka otrās paaudzes modelis pārceļojis no agrāk izmantotās General Motors Gamma-II platformas uz Stellantis CMP arhitektūru, kas pamatā arī Citroen C4 un ë-C4. Drošību gan tas nav uzlabojis, jo, piemēram, par riteņbraucēju aizsardzību Mokka saņēmis pieticīgos 54 procentus. Līdz piecām zvaigznēm vācu krosovers neaizsniedzās arī sērijveida drošības asistentu un bērnu aizsardzības vērtējumā.`

To apstiprina arī EuroNCAP pārstāvis, kurš uzsver: „Jaunajam Mokka trūkst dažu kritisku drošības sistēmu, kas tagad ir kļuvušas par standartu. Jaunajam modelim acīmredzami trūkst iepriekšējās Mokka ambīciju, kas 2012. gadā Mazo ģimenes auto kategorijā ieņēma otro vietu.”  

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.