Eiropā pēdējo Volkswagen ar iekšdedzes motoru izlaidīs 2035.gadā

Eiropā pēdējo Volkswagen ar iekšdedzes motoru izlaidīs 2035.gadā, citos pasaules reģionos tas nodzīvos ilgāk.

Vācijas autobūves koncerns Volkswagen plāno līdz 2035. gadam pārtraukt ICE automašīnu ražošanu Eiropā, to intervijā žurnālistiem no izdevuma Münchner Merkur apliecinājis VW pārdošanas direktors Klauss Celmers.

Viņš uzsvēris, ka pāreja uz elektromobiļiem ir ļoti atkarīga no reģiona – tajās valstīs, kur ir attīstīta infrastruktūra, to izdarīt ir daudz vieglāk. Tomēr tas neapturēs Volkswagen no “elektriskās ofensīvas”, vienīgi dažos reģionos tas notiks vēlāk.

“Mēs esam izvirzījuši ļoti skaidrus mērķus un termiņus, līdz kuram mēs tos vēlamies sasniegt. Ne vēlāk kā 2050. gadā viss mūsu uzņēmums kļūs neitrāls klimatam, un Eiropā laika posmā no 2033. līdz 2035. gadam mēs pārtrauksim ražot automašīnas ar iekšdedzes motoriem.

Vēlāk mēs to paveiksim ASV un Ķīnā. Dienvidamerikā un Āfrikā politisko un infrastruktūras apstākļu trūkuma dēļ tas prasīs nedaudz ilgāku laiku, ”sacījis Celmers.

Tajā pašā laikā uzņēmums plāno ne tikai izpildīt arvien stingrākās Eiropas Savienības klimatiskās prasības, bet pat pārspēt tās. Pēc Celmera teiktā, līdz 2030. gadam Volkswagen plāno palielināt elektrisko transportlīdzekļu īpatsvaru kopējā pārdošanas apjomā līdz 70%, savukārt saskaņā ar pašreizējiem likumiem līdz šim brīdim tam vajadzētu sasniegt tikai 60%. VW ir pārliecināts, ka dažos tirgos pēc 10 gadiem viņi pārdos tikai elektromobiļus – piemēram, Norvēģijā.

Tomēr Volkswagen atzīst, ka ICE motoru tehnoloģija joprojām būs pieprasīta vairākus gadus, tādēļ uzņēmums turpina ieguldīt šādu motoru, tostarp dīzeļdzinēju optimizācijā.

Volkswagen ieguldīs 500 miljonus eiro Northvolt Ett bateriju ražotnē Zviedrijā Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.