Hyundai lidojošie taksometri ASV lidostās jau no 2025. gada

Hyundai saredz labas perspektīvas lidojošo taksometru biznesam, tādēļ sola daudz intensīvāk pievērsties šim projektam, kas tiek virzīts kopš 2019.gada.

Hyundai paātrinās principiāli jauna transporta veida – tā saukto lidojošo automašīnu – attīstību. Dienvidkorejas zīmola Ziemeļamerikas nodaļas vadītājs Hosē Muņozs aģentūrai Reuters pastāstījis, ka kompānija cer, ka pirmie gaisa taksometri sāks darboties ASV lielākajās lidostās jau pirms 2025. gada – trīs gadus agrāk, nekā bija paredzēts iepriekš.

Hyundai menedžeris atklājis, ka uzņēmums jaunajā segmentā redz “lielas izaugsmes iespējas”. Morgan Stanley aplēses liecina, ka lidojošo automašīnu tirgus līdz 2040. gadam varētu sasniegt 1 triljonu ASV dolāru un vēl 10 gadu laikā pieaugt līdz 9 triljoniem ASV dolāru.

“Runājot par nākotnes tehnoloģijām, nevar būt tāds termins “priekšlaicīgi”. Tieši pionieri arī kļūst par uzvarētājiem, ”uzsvēra Muņozs. 2019. gada septembrī Hyundai izveidoja jaunu nodaļu, kas veltīta nākotnes pilsētas gaisa transportam. Par nodaļas vadītāju iecēla Šinu Dževonu, kurš iepriekš aptuveni 30 gadus darbojās NASA Aaeronavigācijas pētījumu jomā. Toreiz Hyundai atzīmēja, ka drīzumā gaisa taksometru pakalpojums kļūs par vienu no vissvarīgākajām transporta sistēmām, kas samazinās ceļu tīkla noslogojumu lielākajās pasaules pilsētās. Šajā projektā Dienvidkorejas uzņēmums sadarbojas ar ASV autobūves koncernu General Motors.

Paredzams, ka Hyundai gaisa taksometram būs elektriskā piedziņa. Tas būs transportlīdzeklis, kas no ļoti pārslogotiem pilsētas centriem uz lidostām varēs nogādāt piecus līdz sešus cilvēkus.

Citi autoražotāji, kas attīsta lidojošās automašīnas atsevišķi vai kopā ar jaunuzņēmumiem, ir Toyota Motor, Daimler AG un Ķīnas Geely Automobile Holdings.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.