Aptera piedāvās elektromobili 1600 kilometriem (+ VIDEO)

Amerikāņu uzņēmums Aptera nācis klajā ar prototipu Sol, kas ar pilnībā uzlādētu akumulatoru spēs nobraukt līdz 1600 kilometriem.

Lidmašīnai bez spārniem līdzīgais Sol (Saule) ir trīsriteņu transportlīdzeklis ar aerodinamisku virsbūvi un saules baterijām, kas rada papildu enerģiju.

Izstrādātāji apgalvo, ka noteiktos reģionos ar lielu saulainu dienu skaitu saules paneļi ļaus ik gadu uzkrāt tik daudz enerģijas, kas būs pietiekami, lai nobrauktu gandrīz 18 tūkstošus kilometru.

Pirmais Aptera prototips ar nosaukumu Paradigma tika parādīts 2021. gada sākumā. Jau tad uzņēmums sāka pieņemt pieteikumus automašīnas iegādei un drīz vien ziņoja, ka potenciālo pircēju skaits sasniedzis septiņus tūkstošus.

Zināms, ka Aptera Sol tiks ražota divās versijās:  ar akumulatoriem 400 km distancei un ar akumulatoriem, kas ļauj nobraukt līdz 1600 km. Pirmās versijas cena sākas no 25,9 tūkstošiem dolāru, bet „tālbraucējs” maksās vismaz 44,9 tūkstoši dolāru.

Aptera projekts zināms kopš 2000. gadu vidus, kad nelielais jaunuzņēmums paziņoja par īpaši efektīva hibrīdautomobiļa izstrādi, kas uz 100 kilometriem patērētu vien litru degvielas.  2011. gadā uzņēmumam radās grūtības finansējuma piesaisti un tas bankrotēja, bet pats superekonomiskās mašīnas projekts tika atzīts par nerentablu.

Nesen amerikāņi atsāka savu darbību, pārejot uz pilnībā elektriskām automašīnām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.