Jaunais Nissan Z debitēs augusta vidū

Japānas autobūves uzņēmums atklājis, ka kompānijas jaunais sporta auto – Nissan Z – pirmizrādi piedzīvos 17.augustā, Ņujorkā.

Jaunās paaudzes Nissan Z sporta automašīna pirmo reizi tika parādīta 2020. gada septembrī, kad plašākai publikai nodemonstrēja modeļa prototipu ar nosaukumu Z Proto. Vēlāk atklātībā nonāca ne viens vien spiegu attēls un spriežot pēc tiem, sērijveida modelis tikpat kā neatšķirsies no koncepta.

Zināms, ka sportiskā automašīna saņems 12,3 collu digitālos mērinstrumentus un multimediju sistēmu ar Apple CarPlay un Android Auto atbalstu, savukārt kupejas dzinējspēks būs 3,0 litru V6 biturbo motors ar 400 zirgspēku jaudu apvienojumā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Par piemaksu būs pieejama 9 pakāpju automātiskā kārba.

Saskaņā ar iekšējo avotu informāciju, jaunā Nissan Z cenas ASV sāksies no 35 000 dolāru, kas ir ievērojami lētāk nekā tā galvenajam konkurentam- Toyota GR Supra. Kā papildaprīkojums Nissan kupejai būs pieejami jaudīgāki Brembo bremžu mehānismi, masīvāki šķērsstabilizatori, ādas apdare salonam, elektriski regulējami, apsildāmi un ventilējami sēdekļi, kā arī paplašināts elektronisko vadītāja palīgu komplekts.

Pēc kāda laika gaidāma arī Nissan Z jaudīgā versija Nismo, taču pagaidām par to nav sīkākas informācijas.

Nissan Z prezentācija notiks ASV, jo šim modelim tas ir svarīgākais noieta tirgus, kamēr uz Eiropu to pat nav plānots piegādāt.

 

Z Proto Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.