Kardināli izmainīts dizains – Kia Sportage nomaina paaudzi (+ FOTO)

Kia Sportage nomainījis paaudzi. Pagaidām publicēti vien jaunā modeļa attēli, bet tehnisko informāciju sola atklāt vēlāk.

Jauno modeli veidojis kādreizējais BMW un Infiniti speciālists Karims Habibs, un, kā uzskata eksperti, veicis vērienīgas pārmaiņas no bijušā dizainera Pītera Šraijera atstājot vien raksturīgo Tiger Nose.

Jaunā modeļa izskatu tagad veido kompozīcija, kas vienotā elementā apvieno radiatora resti, jaunās formas lukturus, bumerangam līdzīgos dienasgaitas lukturus un vizuāli “pieslēdz” tam arī motora pārsegu. Pilnīgi cita forma ir arī logu līnijai, sānu paneļiem, spoguļiem, aizmugures stiklam un jaunajiem lukturiem, kas savstarpēji savienoti ar horizontālu izgaismojamu līniju.

Jaunais Sportage ieguvis digitālo informācijas paneli un multivides ekrānu, kas apvienoti vienotā blokā, jaunu viduskonsoli ar grozāmu transmisijas režīmu ripu, kā arī jaunu trīsspieķu stūri ar funkciju izvēles pogām.

Zināms, ka jaunais Sportage dala platformu ar Hyundai Tucson, iegūs atmosfēriskos un turbo benzīna motorus, kā arī hibrīdiekārtu ar 230 Zs jaudu.

Jaunajai paaudzei apstiprināta bezceļu versija, kas sauksies Sportage X-Line un atšķirsies no parastā krosovera ar buferu un sānu uzlikām.

Dienvidkorejā jaunā Sportage ražošana sāksies jūnijā.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.