Tesla atsakās no Model S Plaid+

Tesla izņēmusi no piedāvājuma versiju savu visjaudīgāko un tālāk braucošo Model S modifikāciju Plaid+.

Tesla atteikusies no 150 000 dolāru vērtās Model S modifikācijas Plaid+, tādēļ, ka parastais Plaid nodrošina tādu pašu dinamiku, esot veselus 30 000 dolāru lētāks.

Versijas Model S Plaid un Plaid + tika pieteiktas šī gada janvārī. Abām modifikācijām bija paredzēts iebūvēt trīs motoru spēkstaciju ar vairāk nekā tūkstoš zirgspēku jaudu, kas nodrošinātu ieskrējienu līdz simtam mazāk nekā divās sekundēs. Abi atšķīrās vien pēc jaudas parametriem un ar vienu uzlādi veicamo distanci, attiecīgi 1034 Zs un 563 km Plaid un 1115 Zs un 837 km Plaid+.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Model S Plaid piegādes klientiem atliktas uz nedēļu. Īlons Masks to skaidrojis ar problēmām, kas saistītas ar spēka iekārtas iestatījumiem, kas tuvākajā laikā tikšot novērstas, bet Plaid+ no piedāvājuma izņemts pavisam. Šajā gadījumā daži izdevumi izsaka pieņēmumu, ka lēmumu ietekmēja mikroshēmu trūkums un cenu pieaugums bateriju izejvielām.

Aprīļa sākumā Tesla atskaitījās par ražošanas un pārdošanas tempiem 2021. gada pirmajā ceturksnī. No dokumenta izriet, ka uzņēmums izlaidis 180 338 Model 3 / Y eksemplārus, piegādājot klientiem 184 800 transportlīdzekļus, no kuriem tikai 2020 bijuši Model S / X automobiļi.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.