Krievijā uz elektroautomobiļiem pārsēdīsies 20-30 gadu laikā

20-30 gadu laikā Krievija varētu pāriet uz elektrisko transportu pilnībā atsakoties no iekšdedzes dzinēju automobiļiem. Iemesls – iekšdedzes motoru būs tik maz, ka citas iespējas vairs nebūs.

Izdevums Motor.ru raksta, ka to paziņojis prezidenta padomnieks klimata pārmaiņu jautājumos Ruslans Edelgerjevs, uzsverot, ka masveida pāreja uz elektrisko transportu notiks tādēļ, ka iekšdedzes motoru ražošana būs samazinājusies tiktāl, ka šādu spēka agregāti gluži vienkārši visiem vairs nepietiks.

 Masveida atteikšanos no klasiskām automašīnām izraisīs ICE ražošanas pārtraukšana, par kuru iepriekš paziņoja daudzi pasaules autoražotāji. Vadošie auto koncerni tuvākajā nākotnē plāno izlaist arvien jaunas elektrisko transportlīdzekļu saimes. Turklāt lielākie zīmoli no 2030. gada pilnībā pārtrauks ar fosilo degvielu darbināmu automobiļu ražošanu. Pēc Ruslana Edelgerijeva domām, pilnīga pāreja uz elektrisko piedziņu Krievijā var notikt 20-30 gadu laikā.

Tajā pašā laikā Krievijas iestādes plāno pakāpeniski pārtraukt fosilās degvielas izmantošanu automašīnās. Paredzams, ka līdz 2030. gadam vietējiem autoražotājiem būs jāpārdod noteikts skaits elektromobiļu, kā arī tādas automašīnas, kas darbojas ar alternatīviem enerģijas avotiem.

Sahalīna būs pirmais reģions, kas īstenos projektu CO2 neitralitātes sasniegšanai. Saskaņā ar iniciatīvu pēc 10 gadiem salā nebūs neviena transportlīdzekļa, kas darbotos ar benzīnu vai dīzeļdegvielu. Vienīgie enerģijas avoti būs elektrība un dabasgāze. Ja eksperiments būs veiksmīgs, jauno pieredzi varēs attiecināt uz visu valsti.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.