General Motors parāda bezpilota mēnessgājēju

ASV autobūves koncerns General Motors publicējis video, kurā piesaka bezpilota transportlīdzekli Lunar Terrain Vehicle. Tiesa, precīzs pirmizrādes datums tā arī netiek atklāts.

Video redzamais Lunar Terrain Vehicle ir mēnessgājēja divvietīgā versija, taču zināms, ka transportlīdzeklim būs vairākas versijas, tostarp variants „dažādu uzdevumu veikšanai”.

Mēnessgājēja tehniskās īpašības tiek turētas slepenībā. Pašlaik ir zināms vien tas, ka to darbinās elektriskā spēkstacija, taču gaitas rezerve vēl nav paziņota.

Iepriekš Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) lūdza automašīnu kompānijas pievienoties jauna mēnessgājēja izstrādes projektā. Ierīce tiks izveidota kā daļa no NASA kosmosa programmas “Artemis”, kas paredz cilvēku nogādāšanu uz Mēness.

Saskaņā ar NASA koncepciju jaunajam mēnessgājējam jābūt ar nehermētisku atvērto pilotu kabīni, modernu aprīkojumu un ārējām vadības ierīcēm, lai cilvēks varētu sekmīgi darboties ar ierīci. Tas nozīmē, ka ekipējumā būs pilnīgi autonomi roboti, kas varēs nokļūt grūti sasniedzamās vietās, kā arī ekspedīcijas laikā transportēs papildu inventāru un resursus.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.