333 Zs – Volkswagen parāda elektriskā GTI konceptu

Volkswagen nodemonstrējis ID.3 GTX – sportisku elektriskas piedziņas modeli, kas salīdzināms ar iekšdedzes dzinēju GTI.

Volkswagen ID.3 GTX ir sportisks koncepts, kas apveltīts ar 333 Zs elektromotoru un ir 200 kilogramus vieglāks par standarta modeli. Šāda automašīna gan ir tikai koncepts, taču tas atklāj Volkswagen nopietnos nodomus arī  šajā virzienā, tādēļ, kā uzskata vācu žurnālisti, ID.3 GTX sērijveida modelis nebūs ilgi jāgaida.

Vēl jo vairāk tādēļ, ka ID.3 GTX konstrukcijā izmantotas sērijveida automobiļu detaļas un risinājumi, piemēram, 82 kWh baterija no ID.4 GTX (ID.3 – 62 kWh) vai pilnpiedziņa, kas arī aizgūta no ID.4 (visi ID.3 ir ar aizmugures piedziņu).

ID.3 GTX koncepts ir 200 kg vieglāks par standarta modeli, bet dinamika, pateicoties diviem elektromotoriem – krietni labāka. 100 km/h automašīnas sasniedz 5,3 sekundēs, kas ļauj būt tam ātrākam par ID.3 Pro S (7,3) un ID.4 GTX (6,2).

Vizuālais uzsvars likts uz matēti pelēku virsbūvi ar zaļgandzelteniem krāsu fragmentiem, 21 collu riteņiem un krāsainiem riņķiem lukturu „acīs”. Arī salonā dizaineri pieturējušies pie līdzīgas krāsu shēmas, ieskaitot kausveida sēdekļus, kas ir standarts visiem ID modeļiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.