Renault atklāj savus plānus – pieci jauni modeļi Spānijā

Ražošanas plāns 2021.- 2024. gadam jau ir nodēvēts par Spānijas “Renaulution”. Tas nodrošinās Groupe Renault Spānijas rūpnīcu pilnīgu noslodzi un veicinās valsts ekonomikas atlabšanu, radot jaunas darbavietas un palielinot valsts budžeta ieņēmumus.

Pateicoties šim plānam, Spānijas valdība valsts budžetā iegūs vairāk nekā 12 miljardus eiro. Plāna īstenošanas periodā Renault uz nenoteiktu laiku noslēgs 1000 darba līgumus.

• Plānā paredzēts, ka pēc Renault pasūtījuma Palensijas rūpnīcā tiks uzsākta trīs jaunu modeļu ražošana, un montāžas rūpnīcā un dzinēju ražotnē Valjadolidā tiks uzsākta divu jaunu automašīnu, kā arī dzinēju ražošana. Savukārt Seviljā tiks uzsākta divu jaunu pārnesumkārbu ražošana.

• Visi jaunie produkti ir saistīti ar hibrīdpiedziņu. Šāds lēmums ne vien nodrošinās Renault Spānijas rūpnīcām nākotni, bet arī ļaus tām būt daļai no jaunā mobilitātes laikmeta. Spānija kļūs par nozīmīgu ražošanas centru automobiļu elektrifikācijas stratēģijā.

• Plāna ietvaros tika paziņots arī par aprites ekonomikas projektu Seviljas pilsētā. Tāpat Groupe Renault ir izvirzījusi mērķi tuvākajos gados Spānijā sasniegt oglekļa nulles emisiju.

Līdz ar rūpniecisko ražošanas plānu 2021. – 2024. gadam, kas ir līdz šim vērienīgākais plāns Renault vēsturē Spānijā, zīmola klātbūtne šajā valstī būs nodrošināta jaunā, vēl nebijušā līmenī. Plāns paredz, ka Valjadolidas, Palensijas un Seviljas rūpnīcās pēc Groupe Renault pasūtījuma tiks ražoti automobiļi un to detaļas. Visā plāna īstenošanas laikā tiks nodrošināta pilnīga Spānijas rūpnīcu noslodze, kas veicinās valsts ekonomikas atlabšanu, radot jaunas darbavietas un palielinot ieņēmumus valsts budžetā.

Plāns tika publiski izziņots Palensijas rūpnīcā, pasākumā piedaloties Spānijas karalim Filipam VI un premjerministram Pedro Sančesam. Pasākumā piedalījās arī Renault-Nissan-Mitsubishi alianses prezidents Žans Dominiks Senards, Groupe Renault izpilddirektors Luka de Meo, Groupe Renault rūpniecības direktors un Renault España prezidents Hosē Visente de los Mozoss, kā arī valsts amatpersonas – Kastīlijas un Leonas apgabala prezidents Alfonso Fernandess Manjueko un Spānijas rūpniecības, tirdzniecības un tūrisma ministre Rejesa Maroto.

“Renaulution” Spānijā – jaunas ēras sākums

Groupe Renault izpilddirektors Luka de Meo atklāja, ka rūpnieciskās ražošanas plāna ietvaros Palensijas rūpnīca ražos trīs jaunus C un D-SUV segmenta modeļus, un tie tirdzniecībā nonāks 2023., 2024. un 2025. gadā. Tāpat Luka de Meo informēja, ka Valjadolidas montāžas rūpnīcā tiks ražoti divi jauni B un C-SUV segmenta modeļi. Turklāt no 2023. gada Valjadolidas ražotne Motores ražos jaunu dzinēju klāstu, savukārt Seviljas rūpnīcā tiks ražotas divas jaunas pārnesumkārbas (no 2022. un 2024. gada).

Jaunie ražošanas pasūtījumi palīdzēs nostiprināt Renault pētniecības un attīstības, kā arī produktu ieviešanas centra nozīmi Valjadolidā. Šis centrs koordinēs jaunu produktu ieviešanu rūpnīcās. Līdz ar to šis centrs papildinās jau esošās zināšanas projektos, kas saistīti ar autovadītāja palīgsistēmu uzstādīšanu jaunajos modeļos. Tāpat centra inženieri veicinās nozares elektrifikāciju, strādājot pie elektrifikācijas, sakaru sistēmām, akumulatoriem, ūdeņraža elementiem, mobilitātes pakalpojumiem utt.

“Jaunie produkti, kas iekļauti rūpnieciskās ražošanas plānā, ne tikai nodrošinās ražotņu izdzīvošanu, bet arī ievedīs tās mobilitātes laikmetā. Visi plānā paredzētie produkti ir saistīti ar hibrīdpiedziņu. Tā rezultātā Spānija kļūs par nozīmīgu elektrifikācijas centru. Turklāt hibrīdpiedziņa ir viens no veidiem, kā samazināt oglekļa dioksīda emisijas. Un tas ļaus mums ražot automašīnas, kas apmierinās strauji augošo pieprasījumu,” norādīja Luka de Meo, Groupe Renault izpilddirektors.

Tas ir vairāk nekā rūpnieciskās ražošanas plāns – tas ir plāns visai valstij

Iepazīstinot ar rūpnieciskās ražošanas plānu 2021. – 2024. gadam, Renault apstiprināja apņemšanos strādāt Spānijā, kas ir otrais lielākais zīmola tirgus. Šajā periodā plāns Spānijas valsts budžetā ienesīs ieņēmumus 12 miljardu eiro vērtībā. Turklāt ražotājs Spānijā uz nenoteiktu laiku noslēgs 1000 darba līgumus, kā arī radīs vairāk nekā 100 000 darbavietu. Renault Spānijā ir četras automašīnu un mehānisko detaļu ražotnes. Tās veido 1,5% no Spānijas IKP un 5% no eksporta apjoma, tādējādi vēl vairāk izceļot Renault nozīmību Spānijas tirdzniecības bilances veidošanā.

“Spānijas “Renaulution” ir ļoti nozīmīgs plāns, kas ne vien paātrinās Groupe Renault izaugsmes dinamiku Spānijā, bet arī veicinās valsts ekonomikas atveseļošanos, radot jaunas investīcijas un darbavietas, kā arī stiprinās Spānijas autobūves nozari,” uzsvēra Hosē Visente de los Mozoss, Groupe Renault rūpniecības direktors un Renault España prezidents.

Renault jaunā plāna mērķis ir zīmola sociālās ietekmes palielināšana Spānijā, īstenojot vērienīgus vides projektus, piemēram, aprites ekonomikas projekts Seviljā.

Renault apliecinājums Spānijas rūpnīcu kvalitātei

Hosē Visente de los Mozoss paziņoja, ka izšķirošie aspekti plāna pieņemšanai bija ar arodbiedrībām panāktā vienošanās un darba koplīguma noslēgšana. Tas ļāva palielināt Spānijas rūpnīcu konkurētspēju. Tāpat ir jāņem vērā arī tas, ka Spānijas rūpnīcas vienmēr ir bijušas vienas no konkurētspējīgākajām Groupe Renault ražotnēm un tās vienmēr izcēlušās ar augstu kvalitāti, produktivitāti, darbinieku motivāciju, kā arī sekojušas inovācijām. Visi šie faktori palielināja Groupe Renault uzticību, kā rezultātā Spānijas rūpnīcās jaunā plāna ietvaros tiks veikti vairāki projekti.

Visente de los Mozoss izteica pateicību darbiniekiem un arodbiedrībām, kas ļāva īstenot plānu, kā arī piegādātājiem, iestādēm un sabiedrībai kopumā. “Es vienmēr esmu teicis, ka Renault ir tāds, kādu to veido darbinieki un klienti, kuri apmeklē mūsu pārstāvniecības. Mēs vēlamies palikt nozīmīgs partneris Spānijas sabiedrībai, kā arī – jo citādi nevar būt – videi, kurā darbojas mūsu ražotnes. Uzņēmumu loma ir atjaunot valsti pēc pandēmijas, un, pateicoties šim plānam, Renault būs šīs atjaunošanas priekšgalā,” uzsvēra Visente de los Mozos.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.