Genesis X Concept atklāj markas nākotnes dizainu (+ FOTO)

Hyundai luksuss apakšzīmola Genesis radītais X Concept ieskicē dizainu, kas varētu būt pamatā korejiešu tuvākās nākotnes automobiļiem.

Koncepts veidots kā elektriska divdurvju Gran Turismo klases kupeja, kas nokļūstot līdz konveijeram, varētu konkurēt ar BMW 8.sēriju vai Lexus LC. Tiesa, šāds formāts autobūvē skaitās kā izmirstošs, tomēr korejiešus tas nemulsina, jo galvenais šī efektīgā koncepta uzdevums bija ieskicēt markas tuvāko gadu dizaina virzienu.  

Koncepts apveltīts ar iegarenu siluetu un garu motora pārsegu, lielu vairoga formas radiatora resti, kā arī masīviem sānu paneļiem, bet atpakaļskata spoguļu vietā uzstādītas kameras. Zīmīgi ir divās šaurās līnijās izvietotie lukturi, kas gan priekšā, gan aizmugurē iestiepjas spārnos un atspoguļo koncepta „divu līniju tēmu”.

Vadītāja sēdeklis ir brūnā krāsā, bet pārējie – tumši zilā krāsā. Pasažieri un vadītāju šķir “peldoša” viduskonsole ar Crystal Sphere pārnesumu pārslēgu un sarežģītas formas skārienekrāns, ko izmanto, lai vadītu navigāciju un klimata kontroles sistēmu. Kausveida sēdekļi ir aprīkoti ar četrpunktu drošības jostām, bet polsterējums veidots no pārstrādātiem materiāliem. Divu līniju tēma šeit tiek turpināta, iezīmējot pašaptumjošo atpakaļskata spoguli un ventilācijas atveres.

Sīkāka informācija par Genesis kupejas tehnisko pildījumu netiek atklāta. Iepriekš tika ziņots, ka spēka iekārtu tas var aizgūt no Hyundai Ioniq 6, kas aprīkots ar diviem elektromotoriem ar kopējo jaudu 306 Zs.

Februārī Genesis saviem elektriskajiem transportlīdzekļiem patentēja sešus produktu nosaukumus: G70e, G80e, G90e, GV70e, GV80e un GV90e.

Zināms, ka markas pirmais pilnībā elektriskais automobilis, krosovers GV60, ieradīsies šogad.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.