Visi uz vienas platformas – BMW izstrādā jaunu arhitektūru Neue Klasse

BMW izstrādā jaunu tehnoloģisko platformu, kas aizstās līdzšinējās UKL un CLAR arhitektūras.

Nākotnē visi BMW automobiļi taps uz vienas Neue Klasse platformas. Tas būs jauns universāls konstruktīvs risinājums, kas derēs gan automobiļiem ar benzīna un dīzeļa motoriem, gan hibrīdiem un pilnībā elektriskiem modeļiem.   

Neue Klasse pamatkonfigurācija ir elektriska aizmugurējo riteņu piedziņas platforma, ko viegli pielāgot visu garumu transportlīdzekļiem, tostarp pilnpiedziņas modeļiem.

Saskaņā ar ražotāja plāniem, pāreja uz jauno platformu ļaus līdz 2030.gadam elektromobiļu īpatsvaru bavāriešu modeļa piedāvājumā palielināt līdz 50 procentiem.

Pagaidām BMW automobiļi top uz UKL un CLAR platformām. Pirmo no tām izmanto kopš 2014.gada BMW un Mini kompakto priekšpiedziņas modeļu ražošanai, bet CLAR ieviesa gadu vēlāk BMW aizmugures un pilnpiedziņas automobiļu, kā arī elektrisko iX3, i4 un iX ražošanai.

Neue Klasse platformu BMW sāks izmantot 2025.gadā.

Līdz 2023.gadam BMW laidīs klajā 13 pilnībā elektriskus transportlīdzekļus. Divi no tiem (iX un i4) tika prezentēti aizvadītajā nedēļā, taču starta laukumā drīz vien ieraudzīsim arī pilnībā elektriskos piektās un septītās sērijas modeļus (i5, i7), elektrisko Mini Countryman un X1 (iX1).

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.