Jeep aizvadījis jaunā flagmaņa Wagoneer un Grand Wagoneer pirmizrādi (+ FOTO)

ASV autobūves uzņēmums nodemonstrējis jaunos Wagoneer un Grand Wagoneer , kas pašmāju tirgū metīs izaicinājumu Cadillac Escalade, Lincoln Navigator un Lexus LX.

Vizuāli jaunie Jeep apvidus auto no pērnā gada septembrī prezentētā Grand Wagoneer konceptauto atšķiras tikai nedaudz, saglabājot markai raksturīgo radiatora resti ar vertikālajiem „zobiem” un horizontāli novietotos priekšējos lukturus.

Zīmola vadība šos modeļus iecerējusi kā atsevišķu luksusa klases automašīnu saimi, tādēļ sērijveida Wagoneer un Grand Wagoneer nav Jeep emblēmu – vien modeļa nosaukums uz korpusa.

Abi jaunumi galvenos mezglus un agregātus dala ar pikapu Ram 1500. Wagoneer un Grand Wagoneer ir vienādi izmēri, taču atšķirīgs dzinēju un aprīkojuma līmeņa piedāvājums. Automašīnu garums ir 5435 mm, bet garenbāzes izmērs sasniedz 3124 mm. Abi pieejami gan ar astoņvietīgu salonu, gan modifikācijā ar septiņām sēdvietām, kur kopējā dīvāna vietā otrajā rindā ir uzstādīti divi atsevišķi sēdekļi.

Jeep Wagoneer salonā ir 10,3 collu ciparu instrumentu panelis un 10,1 collu multimediju kompleksa skārienekrāns, Grand Wagoneer  šo komponentu izmēri ir attiecīgi 12,3 un 12 collas. Jau pamata komplektācijā abu automašīnu saloni izdarināti ar Nappa ādu.

Jeep Wagoneer ir aprīkots ar 5,7 litru V8 motoru un daļējā hibrīda tehnoloģiju. Spēka agregāts darbojas kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, attīstot 397 ZS jaudu un 548 Nm griezes momentu. Wagoneer bāzes versijai ir aizmugurējo riteņu piedziņa, tomēr tiek piedāvātas modifikācijas arī ar visu riteņu piedziņu, pazeminošo pārnesumu un elektronisku aizmugurējā diferenciāļa bloķētāju.

Grand Wagoneer ir aprīkots ar 6,4 litru V8, kas attīsta 477 ZS un 617 Nm. Arī šajā gadījumā motora sadarbības partneri ir jau augstāk minētie komponenti, taču pilnpiedziņa būs jau bāzes modelim.

ASV jauno Jeep apvidnieku tirdzniecība sāksies 2021. gada vasarā. Wagoneer cenas sākas no 58 000 USD, savukārt Grand Wagoneer maksās vismaz 87 000 USD.

Foto: Publicitātes attēls

Wagoneer

Wagoneer

Wagoneer

Grand Wagoneer

Grand Wagoneer

Grand Wagoneer

Grand Wagoneer

Grand Wagoneer

Grand Wagoneer

Grand Wagoneer

Grand Wagoneer

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.