Bijušais Top Gear vadītājs pārdos savu ūdeņraža auto (+ VIDEO)

Džeimss Mejs izliks pārdošanā savu Toyota Mirai.

Viens no populārā raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā) bijušajiem vadītājiem, Džeimss Mejs, atklājis, kādēļ pārdos savu Toyota Mirai sedanu. Neraugoties uz to, ka automobilis izmanto ūdeņraža degvielu, ir videi draudzīgs un „iet pie sirds” žurnālistam, Mejs ir spiests to pārdot, jo izmantot ikdienā Toyota ražojumu ir apgrūtinoši.

Varētu domāt, ka daudz automobiļu savā dzīvē izbaudījušajam Mejam ne pārāk jaudīgais Mirai (152 Zs) nesniedz gaidītās izjūtas (žurnālistam piederējuši vairāki Ferrari), taču nē – izrādās, ka iemesls ir gauži prozaisks – atšķirībā no Japānas, kur ir plaši izvērts ūdeņraža degvielas uzpildes staciju tīkls, Lielbritānijā šādu punktu ir tikai 11.

Youtube video brits uzslavē savu Toyota, salīdzina braukšanas izjūtas ar Bentley Continental GT un apgalvo, ka tas ir skaistākais automobilis, kas viņam piederējis.

Toyota Mirai jaunā paaudze debitēja 2020.gadā. 153 Zs motors tai ļauj ieskrieties līdz simtam deviņās sekundēs, bet ūdeņraža degvielas krājumi, kuru uzpildīšanai nepieciešamas piecas minūtes, nodrošina gaitas rezervi 480 km.

Japānā jaunā Mirai cena sākas no atzīmes 7,1 miljoni jēnu (aptuveni 55 000 eiro).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.