Aston Martin nāk palīgā Mercedes: jaunos F-1 drošības auto pārstāvēs divas markas (+ FOTO)

Pēc 25 gadu ilgas Mercedes hegemonijas šo prestižo amatu atļauts ieņemt arī Aston Martin – 12 no 23 sacīkšu posmiem F-1 karavānu cīņā ievadīs britu ražojums.

Šī sezona zīmīga ar to, ka drošības un medicīnas automobiļu nodrošinājumā iesaistījies arī Aston Martin – pusē no posmiem Safety Car loma atvēlēta  kupejai Vantage, bet Medical Car visos etapos būs speciāli sagatavots DBX krosovers, kas nomainīs Mercedes-AMG C 63 S Estate universālu.

No sērijveida automobiļiem F-1drošības auto Aston Martin izpildījumā atšķiras ne tikai ar obligātajiem gaismu signāliem, bet arī ar motoru, kam palielināta jauda (no 510 līdz 534 Zs) un pieejams elastīgāks griezes moments ar „pīķa virsotni” 685 Nm. Kupejais uzstādīta stingrāka balstiekārta, modernizēta astoņu pakāpju transmisija un jutīgāka stūres iekārta. 100 km/h īpaši sagatavotais Vantage sasniedz par 0,1 sekundi ātrāk – 3,5 sekundēs.

Aston Martin DBX medicīnas auto izmanto standarta 550 Zs (700 Nm) motoru un deviņu pakāpju automātu, bet atšķirību skaitā ir drošības karkass, signālgaismas un speciālais medicīniskais aprīkojums.

Abas Aston Martin automašīnas krāsotas britu markas tradicionālajā zaļajā sacīkšu krāsā, tāpat kā F-1 bolīdi, kurus vadīs vācietis Sebastjans Fetels un kanādietis Lenss Strols.

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/hashtag/Formula1

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.