Indiāņi nepiekāpjas; Stellantis varētu atteikties no nosaukuma Cherokee

Jaundibinātais autobūves koncerns Stellantis ar tajā ietilpstošo marku Jeep nonācis negaidīta izaicinājuma priekšā – čiroki cilts indiāņi ir neapmierināta ar sava vārda izmantošanu civilizācijas labumiem.

Februāra beigās Cherokee Nation cilts virsaitis paziņoja, ka Cherokee nosaukuma lietošana automašīnās “nedara godu viņa tautai”. Pēc Čaka Hoskina juniora domām, vislabākā cieņas izrādīšana būtu viņu vēstures, kultūras un valodas izpēte. Tomēr Jeep šim uzstādījumam nepiekrita. Savā vēstījumā zīmola vadība aicināja uz atklātu dialogu un paskaidroja, ka modeļu nosaukumi ir “rūpīgi izvēlēti” un, gluži pretēji, tikai “slavē Amerikas pamatiedzīvotājus”.

Marta sākumā kļuva zināms, ka sarunas nonākušas strupceļā, jo neviena no pusēm nepiekāpjas. Tikmēr laikraksts The Wall Street Journal citējis Stellantis izpilddirektora Karlosa Tavaresa teikto, ka viņš ir gatavs jebkuram iznākumam. “Šajā posmā es neredzu nekādas problēmas,” uzsvēris Tavares. “Bet, ja tās parādīsies, mēs, protams, to atrisināsim.” No tā var secināt, ka Stellantis vadībai kopumā nav iebildumu, ja Jeep atsakās no Cherokee nosaukuma, kas tiek izmantots kopš 1974. gada.

Interesanti, kā uz šiem notikumiem reaģēs tuaregu un kaškaju ciltis, kuru nosaukumus saviem automobiļiem izvēlējis Volkswagen un Nissan.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.