Ķīniešu mini elektromobilis konkurē ar Tesla… pēc pārdošanas apjomiem

Ķīniešu mini elektromobilis Hong Guang Mini EV pašmāju tirgū gandrīz apsteidzis Tesla Model 3 pēc pārdošanas apjomiem. Tiek ziņots, ka Latvijas uzņēmums Dartz virza tā ienākšanu arī Eiropas tirgū.

Britu BBC interneta vietne ziņo par ķīniešu elektriskā miniauto Hong Guang Mini EV panākumiem pašmāju tirgū. Mazāk nekā 3 m garā mašīnīte bāzes versijā maksā vien 28 800 juaņu (EUR 3700), bet versija ar kondicionieri – 33 000 juaņu (EUR 4200).

Lai gan bāzes versija ar vienu uzlādi nobrauc ne vairāk par 120 km, bet tās maksimālais ātrums nepārsniedz 100 km/h, tūkstošiem ķīniešu tas nelikās liels trūkums, turklāt pie plusiem jāpieskaita iespēja bateriju uzlādēt pie parastā mājas elektrotīkla.

2020.gada otrajā pusē tika pārdoti 112 000 Hong Guang Mini EV eksemplāru, kas ļauj ieņemt otro vietu, atpaliekot vien no Tesla Model 3, savukārt tikai janvārī vien reģistrēti 25 778 miniauto eksemplāri, kamēr Tesla spējusi realizēt „tikai” 13 843 Model 3.

Hong Guang Mini EV uzvaras gājiens var turpināties ārpus Ķīnas teritorijas, jo Latvijas uzņēmums Dartz Motors to virza arī Eiropas tirgum, par nosaukumu šim elektroautomobilim izvēloties FreZe Nikrob EV, kas ir atsauce uz 1896.gadā Krievijā izgatavotajiem Jakovļeva-Frezes pašgājēja motorratiņiem.

  

 

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.