Maserati Grecale – jauns krosovers no itāļu ražotāja (+ FOTO)

Itāļu sportisko luksuss auto ražotājs Maserati publicējis pirmos sava jaunā krosovera Grecale attēlus., kas modeļu piedāvājumam pievienosies līdz šī gada beigām.

Maserati jaunums izgatavots uz Alfa Romeo Stelvio platformas un pēc izmēriem tikai nedaudz zaudē markas pirmajam krosoveram Levante. Tas nenozīmē, ka Grecale būs Levante samazinātā kopija – ražotājs tai atvēlējis atsevišķu nišu, virzot to kā sportisku un praktisku produktu.

Par motoriem vēl īstas skaidrības nav. Tiek minēts, ka jaunpienācējs tos var aizņemties no Alfa Romeo Stelvio, ieskaitot V6 2.9 biturbo motoru no Quadrifoglio versijas, vai arī pretendēt uz pašu izstrādātiem agregātiem, izņemot sešcilindru Nettuno, kas rezervēts varenauto MC20.

Zināms, ka plānota arī Grecale elektriskā versija, kas tirgū varētu nonākt 2022.gadā. Grecale tiks ražots Maserati rūpnīcā Kasīno, turpat, kur tiek montēti Alfa Romeo modeļi Stelvio un Giulia.

Šogad Maserati plāno vēl vienu pirmizrādi – tas būs Levante hibrīdmodelis, kas, visticamāk, iegūs spēka iekārtu no Ghibli, kur 2,0 litru benzīna četrcilindru dzinējs sadarbojas ar 48V starterģeneratoru un e-Booster elektrisko kompresoru, radot 330 ZS (450 Nm) kopējo jaudu.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.