Tesla Roadster „peldēs” pa gaisu

Tesla vadītājs Īlons Masks sola kārtējos brīnumus, kas būs pa spēkam viņu ražotajiem elektroautomobiļiem, konkrēti – 2022.gadā gaidāmajam Roadster.

Tesla Roadster būs apveltīts ar tehnoloģijām, ko Īlons Masks piesaistīs no sava kosmosa projekta. Tie būs raķešu dzinēji, kas ļaus automobilim pacelties aptuveni metra augstumā virs zemes un burtiski „peldēt” pa gaisu, turklāt virzoties dažādos virzienos. To nodrošinās īpaši izturīgas konstrukcijas baloni aiz priekšējiem sēdekļiem no kuriem zem augsta spiediena pados sašķidrinātas gāzes degvielu papildu dzinējiem.  

Džo Rogana vadītajā radio pārraidē Masks pastāstījis, ka  Roadster konstrukcijā tiešām plānots iekļaut dažas raķešu tehnoloģijas, kas būtu pieejamas tiem, kas izvēlētos papildmaksas paketi Space X. „Es vēlos, lai Roadster varētu peldēt gaisā. Galvenais izaicinājums, lai tā būtu droša tehnoloģija un neviens netiktu nogalināts, ”uzsvēris Masks.

Iepriekš kļuva zināms, ka jaunās paaudzes Tesla Roadster elektriskā superauto izstrāde jāpabeidz līdz šī gada beigām, bet sērijveida automašīnas pirmizrāde notiks 2022. gadā. Rodsters iegūs trīs elektromotorus ar kopējo jaudu vairāk nekā 1000 zirgspēku. Tiek pieņemts, ka automašīna varēs paātrināties no nulles līdz pirmajam “simtam” mazāk nekā 2 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums pārsniegs 400 km stundā.

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/businessinsider

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.