SSC Tuatara tomēr izdodas sasniegt pasaules rekordu (+ VIDEO)

Amerikāņu hiperauto SSC Tuatara tomēr izdevies sasniegt jaunu pasaules ātruma rekordu un, lai arī tas nav tik iespaidīgs kā pirmajā mēģinājumā, zviedru Koenigsegg Agera RS no troņa gāzts.

SSC North America ar trešo reizi izdevies tas, ko kompānija sola vismaz pēdējos divus gadus – viņu konstruētais SSC Tuatara sasniedzis 455,3 km/h, kas ir par 8 km/h vairāk nekā Koenigsegg Agera RS.

Turklāt šoreiz viss ir pienācīgi dokumentēts un neviens vairs jauno rekordu neapšaubīs.

Rekorda medības amerikāņi sāka jau pērnā gada rudenī. Toreiz tika sasniegti 508,73 km/h, taču publicētais video lika šaubīties, ka viss noticis pēc noteikumiem.

Otro mēģinājumu SSC North America pieteica decembrī, taču tad hiperauto sasniedza vien 404 km/h, kas bija tālu no iecerētā.

Trešais mēģinājums bija veiksmīgāks – vienā virzienā SSC Tuatara sasniedza 450,1 km/h, braucot uz otru pusi – 460,4 km/h. Rezultātā kupejas vidējais ātrums bija 455,3 km/h, kas bija pietiekami, lai Koenigsegg 2017.gadā uzrādītos 447 km/h pārvērstu par bijušo rekordu.

Rekordbrauciena laikā SSC Tuatara vadīja nevis profesionāls pilots, bet automašīnas īpašnieks Lerijs Kaplins. Un, lai izvairītos no iespējamās kļūdas, šoreiz ātrumu kontrolēja augstas precizitātes iekārtas no Racelogic, Life Racing un Garmin, kā arī starptautiskās asociācijas IMRA pārstāvji.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.