Tatarstānas prezidents izmēģina krievu Kama-1 un izaicina Īlonu Masku (+ VIDEO)

Tatarstānas prezidents Rustams Minnihanovs izmēģinājis Kamaz rūpnīcā izgatavoto pilsētas elektroautomobili un savos sociālajos tīklos ne bez humora devas pavaicājis: „Kā Jums šis Īlon Mask?”

Tatarstānas prezidents izbraucis ar kompakto pilsētas elektroautomobili Kama-1, kas izstrādāts krievu kravas automobiļu rūpnīcā Kamaz.

Miniņhanovs Kamas rūpnīcas veikumu novērtējis pozitīvi piebilstot, ka jaunums būs ērts jauniešiem un ceļojumiem ārpus pilsētas.

Prezidenta sociālajos tīklos šis brauciens apspēlēts ar populāro teicienu “Kā jums tas patīk, Īlon Mask?” Nav zināms, vai ierakstu lasījis arī pasaules bagātākais cilvēks (Masks par to kļuva 2021.gada sākumā), taču vairākos populāros auto jaunumiem veltītos izdevumos Kama-1 novērtēts atzinīgi.

Kamaz rūpnīcas direktors Sergejs Kogogins pastāstījis, ka mini krosovera sērijveida variants saglabās aizmugures riteņu piedziņu, taču lielāka izmēra Kamaz elektromobiļi varētu iegūt priekšpiedziņu.

Tiek ziņots, ka Minnihanovs un Kamaz vadības tikšanās iemesls nebija saistīts ar kompaktā elektroautomobiļa projektu.

Saskaņā ar iepriekš paziņotajiem plāniem šogad “Kama-1” tiks sertificēts, bet uz konveijera tas varētu stāties 2023. vai 2024. gadā.

Video no Kama-1 prezentācijas 2020.gada nogalē:

Foto: Ekrānbilde no vk.com/rnm?w

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.