Teicams rezultāts – Tesla Model Y nokārto drošības testus (+ VIDEO)

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) pārbaudījusi elektriskās piedziņas krosovera Tesla Model Y drošību.

Tesla ir iemesls lepoties – NHTSA drošības pārbaudes uz Model 3 bāzes radītais krosovers nokārtojis teicami, saņemot piecu zvaigžņu vērtējumu katrā no pārbaudījumiem.

Vispirms Tesla krosoveram nācās izturēt frontālo sadursmi ar 56 km/h un 100 procentu pārklājumu, kam sekoja pārbaudījums, kas imitē sānu tricienu pret 1360 kg smagu automobili ar ātrumu 62 km/h. Pirmajā gadījumā Model Y saņēma piecas zvaigznes par vadītāja un priekšējā pasažiera aizsardzību, otrā – augstāko vērtējumu gan par priekšējo, gan aizmugures pasažieru aizsardzību.

Vēl Model Y nācās izturēt sānu sadursmi ar ātrumu 32 km/h pret šķērsli, kas imitē koku vai laternas stabu, bet pēdējā testā pārbaudīja krosovera jumta izturību. Eksperti novērtēja elektromobiļa apgāšanās varbūtību ar 7,9%, kas ir zemākais rezultāts starp visiem organizācijas pārbaudītajiem krosoveriem. Pateicoties tam, Tesla atkal saņēma 5 zvaigznes no 5 iespējamām.

Janvāra sākumā Tesla papildināja Model Y piedāvājumu ar bāzes versiju. Šāds aizmugurējo riteņu piedziņas variants ASV maksā 41 990 dolārus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.