Daimler atlaidīs 10 000 darbinieku; „atvadu prēmijas” ir iespaidīgas

Daimler, kurā ietilpst arī labi pazīstamais autobūves uzņēmums Mercedes-Benz, visā pasaulē plāno atlaist aptuveni 10 000 darbinieku. Lai ilggadīgie darbinieki nejustos apdalīti, tiek solītas dāsnas „atvadu prēmijas”.

Koronavīruss un situācija pasaulē, kas pieprasa straujas izmaiņas, liek tikpat strauji mainīties arī autoražotājiem. Daimler plāno atlaist 10 tūkstošus darbinieku, taču stingrie Vācijas likumi ievirza šo procesu sarežģītā un dārgā gultnē. No sava nodoma ražotājs tomēr neatkāpsies, taču darbinieku sarūgtinājumu par „vilka pases” parādīšanu centīsies saldināt ar dāsnām atkāpšanās naudām.

Vācu izdevums Focus ziņo, ka ikvienam, kurš ir 45 gadus vecs un Daimler mēnesī nopelna 6500 eiro, vajadzētu saņemt vismaz 215 000 eiro. Tie, kas nolemj pēc iespējas ātrāk doties prom, saņem papildus “ekspress bonusu” un var pretendēt uz summu līdz 275 000 eiro.

Par darbinieku samazināšana bija izlemts jau agrāk, taču koronavīruss šo procesu ir paātrinājis. Vācu mediji uzsver, ka daļai Daimler personāla šis nebūt nav sliktākais brīdis pārmaiņām – Tesla Eiropas Gigafabrika Berlīnes tuvumā darbu sāks vasarā un amerikāņu ražotājam jaunās ražotnes darbības nodrošināšanai būs nepieciešami 12 000 darbinieku.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.