Eiropas Gada auto – nosaukti septiņi finālisti

Car of the Year (ECOTY) rīkotāji atklājuši septiņus pretentendus, kas cīnīsies par Eiropas Gada auto 2021 galvenās balvas ieguvēju. Uzvarētāju uzzināsim 1.martā.

No 29 automobiļu garā sākotnējā saraksta palikuši septiņi. Pretēji gaidītajam un iepriekšējo gadu tendencēm ar uzsvaru uz elektrisko piedziņu, šoreiz fināla taisnē izgājis tikai viens elektroautomobilis. Vērtētāji atsijāja ne tikai Polestar 2 un Mazda MX-30, bet arī Honda e, atstājot vien Volkswagen ID.3, kura tirdzniecības starts tika vairākkārt atlikts, ražotājam nespējot atrisināt elektronikas problēmas.

Finālā netika neviens no četriem Hyundai -Kia alianses pārstāvjiem (Hyundai i10, i20; Kia Tucson, Sorento), līdzīgu likteni piedzīvojot arī Mercedes-Benz (GLA, GLB, GLS, S-klase). Tāpat par uzvaru nespēs pacīnīties BMW 4-Sērija un 2-Sērijas Gran Coupe, Ford Kuga un Explorer, Toyota Mirai, Seat Leon un Peugeot 2008, kā arī Dacia Sandero, Audi A3, Honda Jazz un Volkswagen Golf.

Toties visas izredzes jau pieminētajam elektriskajam Volkswagen ID.3, Citroen C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia un Toyota Yaris.

Lai piedalītos konkursā, katrai automašīnai līdz 2020. gada beigām bija jānonāk tirdzniecībā vismaz piecās Eiropas valstīs.

Pagājušajā gadā par Eiropas gada auto uzvarētāju kļuva Peugeot 208, pārspējot Tesla Model 3 un Porsche Taycan, bet 2019. gadā pirmā vieta tika piešķirta elektriskajam krosoveram Jaguar I-Pace, kas apsteidza Alpine A110 un Kia Ceed.

Lasi arī: “Latvijas Gada auto 2021” titulu izcīna “Škoda Octavia”, bet “Latvijas Elektro auto 2021” ir “Renault Zoe”

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.