Toyota elektroauto par nepilniem 16 000 dolāriem (+ FOTO)

Japānas autobūves uzņēmums izlaidis pilsētas elektroautomobili, kas vietējā tirgū maksās nepilnus 16 tūkstošus dolāru.

Tikai 2,49 m garais Toyota C+pod ir pilsētas satiksmei paredzēts elektroautomobilis, kas aprīkots ar 12,5 Zs (56 Nm) elektromotoru un 9,06 kWh akumulatoru kas bez papildu uzlādes ļaus nobraukt līdz 150 km. Ražotājs norādījis, ka maksimālais ātrums ir 60 km/h, bet uzlāde pie parastā elektrotīkla aizņem aptuveni piecas stundas.

670 kg smagais divvietīgais spēkrats ir tikai 1,29 m plats, kas neradīs problēmas ar stāvvietas piemeklēšanu, bet plastikāta virsbūve ļaus justies kā īstā automobilī. Lai tā tiešām būtu, Toyota C+pod aprīkojumā iekļauti sēdekļi ar apsildi, kondicionieris, spoguļi ar elektropievadu, mērinstrumentu panelis un centrālā atslēga.

Elektronisko palīgu skaitā arī sistēma kas brīdina par iespējamo sadursmi, gājēju un velosipēdistu atpazīšanas funkcija.

Plānots, ka  C+pod varētu papildināt dažādu municipālo dienestu autoparkus, kalpot kā pārvietošanās transportlīdzeklis korporatīvajos uzņēmumos.

Japānā Toyota C + pod pārdošana jau sākusies. Nelielā pilsētas elektriskā automašīna maksā 1 650 000 jenu, kas ir aptuveni 15,9 tūkstoši dolāru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.