Manipulācijas ar tahometru: kravu pārvadātāju ieliek cietumā

Itālijas tiesa kādam transporta kompānijas īpašniekam piespriedusi piecu gadu cietumsodu saistībā ar tahometra manipulācijām.

Itālijas tiesa Venditti Trasporti īpašniekam no Frosinones (Lacio reģionā) šī gada decembrī piesprieda piecu gadu cietumsodu, lai gan prokurors pieprasīja 3 gadu un 4 mēnešu cietumsodu. “Šis īpaši bargais sods ir precedents,” uzsvēris advokāts, kurš pārstāvēja cietušos autovadītājus.

Tiesvedība bija saistīta ar 2007.-2012. gada notikumiem un sākās, kad policija uzņēmuma kravas automašīnu ikdienas pārbaudēs vairākkārt atklāja manipulācijas ar tahogrāfiem. Toreiz pieci autovadītāji atzinās, ka darba devējs piespieda veikt šādas darbības, draudot ar atlaišanu.

Policija uzsāka izmeklēšanu un rezultātus nosūtīja Frosinones prokuratūrai. Pēc apsūdzības uzrādīšanas spriedums pirmās instances tiesā stājās spēkā tikai šī gada decembrī. Autovadītāji tiesā liecināja, ka viņi bez atpūtas braukuši līdz 12 stundām dienā.

Kaut arī prokurors pieprasīja trīs gadu un četru mēnešu cietumsodu, tiesa pārvadātājam piemēroja bargāku sodu – piecu gadu cietumsodu un kompensāciju izmaksu cietušajiem darbiniekiem.

Foto: Ekrānbilde no Flickr.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.