Mercedes pārtrauks varenauto GT R pārdošanu ASV tirgū

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz 29.decembrī pārtrauks sportiskā varenauto GT-R tirdzniecību, aizstājot to ar teju divreiz dārgāku modeli.

Mercedes-Benz veicis izmaiņas modeļu piedāvājumā ASV tirgum – 585 ZS jaudīgais AMG GT-R būs pieejams vairs tikai līdz 29.decembrim, bet pēc tam par vācu kompānijas flagmani šajā reģionā kļūs Mercedes-AMG GT Black Series.

Pēc Mercedes-AMG GT Black sērijas pirmizrādes ražotājam tuvi avoti vēstīja, ka ierobežotā skaita sērija kļūs par modeļa gulbja dziesmu, un divdurvju Mercedes-Benz tuvojas sava dzīves cikla beigām. Lēmums atteikties no GT R ASV tirgū varētu būt pirmais solis ceļā uz globālo modeļu skaita samazināšanu. Tiesa, Eiropā AMG GT saime uzrāda par 25-30 procentiem labākus pārdošanas rezultātus nekā Jaunajā pasaulē, un jādomā, ka šeit jaudīgās kupejas un kabrioleti tiks tirgoti tik ilgi, kamēr būs iespējams izpildīt vides prasības.

700 ZS jaudīgais Mercedes-AMG GT Black Series ASV maksā 325 000 dolāru, kamēr par Mercedes AMG GT-R tika prasīti „vien” 162 900 dolāru.

 

AMG GT-R Foto: Publicitātes attēls

Mercedes-AMG GT Black Series

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.